tisdag 3 maj 2011

Och nu då?

Långt blogguppehåll igen, snabb uppdatering:

Valborg blev lika trevlig som jag trott. Barnen lekte, mammorna drack rosé, papporna lagade mat...
Efter middagen var det dags för brasa och alla barn stoppades ner i sina vagnar med pyjamasar under ytterkläderna. 2 av 3 somnade innan vi ens var halvvägs till brasan. Våra såklart.
Så Alex fick inte se någon brasa.
På vägen hem vaknade de till, Alex var nog inte riktigt vaken utan somnade snart om i Åsa och Magnus säng medan Leo bestämde sig för att vara med ett tag till innan även han somnade gott på soffan.
Helt plötsligt var klockan 01.30 och alla undrade vart tiden hade tagit vägen?! Vi blev kvar över natten och fick alla sova nere i gästrummet, jättemysigt.
Inte lika mysigt när Leo som vanligt vaknade vid 07 och tyckte det var morgon..
Resten av dagen flöt sen på med utelek i över tre timmar, pannkakslunch och pizzamiddag.

Igår var jag till fotografen för att välja vilka bilder vi ska framkalla på Leo, och det var inte lätt. Han var ju helt perfekt på allihop!
Har lånat hem ett A4 med småbilder och nu har snart alla (farmor, farfar, mormor morfar mfl) tittat ut vem som ska ha vilket. Så i morgon gör jag ett nytt försök.

Idag är Alex hemma från dagis och vi har hunnit äta mysfrukost- länge, lagt pussel, målat med vattenfärger, ätit lunch, busat med Leo, tvättat två maskiner/hängt/sorterat, lagat lunch, förberett middagen, rensat om i köksskåpen igen m.m.
Så nu tar jag en paus framför datorn en liten stund medan Leo sover ute och Alex vilar där uppe med en film. Börjar tro att även han sover...

Sen måste jag bara undra vad det är för fel på folk??? Brorsans kompis blev Brutalt misshandlad i helgen av snorungar födda -91, -95 och -97. De slog ner honom bakifrån så han förlorade medvetandet och sparkade honom bl.a flera gånger i ansiktet så han fick stora frakturer.
Allt för att han undrade vad som skedde när dessa killar stod och tjaffsade med hans vänner.
Fy fan säger jag bara.
Det enda positiva är att killarna häktades direkt. Hoppas de får långa och hårda straff, men det är väl att hoppas för mycket.
I Sverige verkar det vara värre att förskingra pengar än att misshandla/våldta/mörda.
Den debatten tar vi en annan gång, nu en kopp te.
Puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar